See võib olla põhjus, miks Hiina hoiab Vene poole: USA kinnitas, et Ukrainas on bioloogilised uurimisasutused, mida ei taheta lasta venelaste kätte minna

USA välisministri asetäitja Victoria Nuland kinnitas, et Ukrainas on uurimisasutused, mida ei taheta lasta venelaste kätte minna.

Nuland ütles seda vastates senaator Marco Rubio küsimusele, kas Ukrainal on bioloogilised või keemilised relvad.

Venemaa on väitnud seoses sissetungiga Ukrainasse, et Ukrainas on USA biolaborid, mis on seotud president Joe Bideni poja Hunteriga ja kus tegeldi viirustega ja kus võidi bioloogilise relvana välja töötada uus koroonaviirus. Seda infot pole ametlikult kinnitatud, aga see võib olla põhjus, miks Hiina on Ukraina sõjas Venemaa poolel, kuna Hiina tahab lahti saada halvast kuulsusest, mis on seotud koroona algse levikuga. Hiina on ametlikult algusest peale väitnud, et koroona toodi riiki sise kusagilt mujalt. Hiina väitel tegutses Ukrainas 26 USA kontrolli all olevat biolaborit.

Info biolaborite kohta Ukrainas tuli omakorda välja pärast seda, kui saadi kätte Hunter Bideni sülearvuti, mille ta oli viinud parandusse ja sinna jätnud. Selle arvuti sai kätte president Donald Trumpi meeskond ja info avalikustati enne valimisi, aga seda hoiti meedias kinni, kuna meedia oli Trumpi presidendina jätkamise vastu.

Info biolaborite kohta seletab, miks Hiina hoiab konfliktis Ukrainaga kõigele vaatamata Venemaa poolele ja on valmis Venemaaga igakülgselt koostööd tegema. Sellest sõltub nii Hiina riigi kui kui selle juhtkonna maine nii maailmas tervikuna kui ka Hiinas sees.

Maailmas on levinud arusaam, et koroona pääses valla Hiinas Wuhanis asuvatest biolaboritest.

Kommentaarid
(Külastatud 5,796 korda, 1 külastust täna)