Aasia turistid räägivad, miks nad tahavad minna Lapimaale – lumi ja jõuluvana on teisejärgulised

Lapimaal küsitletud Hiina ja teiste Aasia riikide turistid mainisid ära ühe asja, mille pärast nad on kohale tulnud. Lumi, külm, suusatamine ning põhjapõdramatkad on vaid teisejärgulised. On üks ja palju tähtsam asi, mis Aasia turiste ühendab ja see on virmalised.

Aasia turistidele müüaksegi Hiinas, Jaapanis ja Koreas põhiliselt virmalisi. Turistid rääkivad, et neid huvitasid kõigepealt virmalised, siis mets ja kolmandaks kaunis loodus, vahendab Ilta-Sanomat.

Hiinas ja mujal on endal olemas nii külm kui lumi, aga virmalised on need, mida seal pole. Soome tullakse virmalisi nautima nii koos perega kui ka mesinädalatele. Kui aga ilm on pilvine nagu tänavu on juhtunud, siis virmalisi ei näegi. See valmistab pettumuse.

Turistid märgivad lisaks Soome kohta, et ilm on väga külm ja hinnad on väga kõrged. Samas ei pruugi Hiinast enam turiste tulla, sest Hiina keelas ära grupireisid nii kodu- kui välismaal. Arvatakse, et see mõjutab ka Lapimaad.

Aasialaisturistit kertovat, miksi he valitsivat Suomen Lapin – lumi, joulupukki ja talviliikunta olivat vain sivujuonteita, sillä yksi asia nousi ylitse muiden

IS kysyi viideltä aasialaiselta turistiseurueelta, miksi he valitsivat juuri Suomen Lapin – kaikki vastasivat samalla tavalla. Ilta-Sanomat jalkautui Ivalon ja Saariselän kaduille kysymään kiinalaisilta, japanilaisilta ja korealaisilta turisteilta, miksi he valitsivat juuri Suomen Lapin lomakohteekseen. Vastauksissa toistui paljon tutut aktiviteetit ja paikalliset erikoisuudet. Lumi, kylmyys, hiihto, lumikenkäkävely, laskettelu, moottorikelkkailu, poro- ja huskyajelut sekä Rovaniemen joulupukin kylä.

Kommentaarid
(Külastatud 376 korda, 1 külastust täna)