Soomes tänasel Taevaminemispühal ilm jahe – põhja pool sajab lörtsi ja lund

Suvesoojast võib vaid unistada, kui ilm on muutunud jahedamateks ja ebastabiilsemaks. Tänane Taevaminemispüha on nädala jahedaim päev. Lõunas on sooja 9–15, riigi keskosas 5–11 ja Lapimaal 2–7 kraadi.

Foreca meteoroloogi Joanna Rinne sõnul mõjutab Soome ilma kolmapäeva ja neljapäeva jooksul aeglaselt üle Soome itta liikuv ulatuslik madalrõhkkond, vahendab Iltalehti.

Kesk- ja Põhja-Lapimaal sajab lörtsi ja lund. Rinne sõnul võib lund sadada 10–20 sentimeetrit. Niipalju lund maha ei jää, sest saju alguses on maapind soe, see sulatab osa lumest peaaegu kohe ning lörts sulatab samuti lund.

Ülejäänud nädalal tugevneb Soome kohal kõrgrõhkkond ja naasevad suvised kraadid. Ilm soojeneb ja muutub päikeseliseks. Suurim temperatuuride vahe on Põhja-Lapimaal, kus neljapäevast pühapäevani tõuseb päevane õhutemperatuur enam kui 15 kraadi võrra, prognoosib Rinne.

Reedest laupäevani on praktiliselt kogu riigis kuiv ja suures osas päikesepaisteline ilm.

Päevased temperatuurid jäävad praeguse prognoosi järgi reedel laialdaselt 15-19, laupäeval 17-22 ja pühapäeval 19-23 kraadi vahele, ütleb Rinne.

Kommentaarid
(Külastatud 405 korda, 1 külastust täna)