Uskumatu lugu: Kas venelast põgenesid mobilisatsiooni eest paadiga 500 km üle Beringi väina Alaskasse

Kaks Vene meest sõitsid paadiga mobilisatsiooni eest põgenedes ligi 500 kilomeetrit üle Beringi väina USA-sse Alaskasse.

St Lawrence’i saare külavõimud teatasid teisipäeval piirivalvele, et Gambelli kogukonna lähedale maabusid väikese paadiga kaks välisriigi kodanikku, vahendab Alaska News Source.

Kohaliku senaatori Dan Sullivani büroo teatas, et senaatorit teavitati olukorrast pärast seda, kui temaga võttis ühendust Beringi väina piirkonna vanem kogukonnajuht teisipäeva varahommikul. Sullivani büroo tegi avalduse, mis oli osaliselt järgmine:

„Arvestades praeguseid suurenenud pingeid Venemaaga, helistas senaator Sullivan siseministeeriumi sekretärile ja rääkis nii tema kui ka teise ministeeriumi kõrge ametnikuga. Alates nendest kõnedest reageerib toll ja piirivalve ning läbib protsessi, et teha kindlaks, kas need isikud võivad Ameerika Ühendriikidesse siseneda.

USA piirivalve kinnitas, et mehed viidi Gambelli avaliku julgeoleku hoonesse. Linnasekretär Curtis Silook ütles, et mehed lennutati teisipäeval saarelt minema. Silooki sõnul rääkisid mehed külaelanikele, et nad sõitsid oma paadiga Kirde-Venemaalt Egvekinoti linnast umbes 300 miili (480 kilomeetri) kaugusele meritsi. Teised külaelanikud ütlesid, et mehed ütlesid neile, et nad põgenesid Vene sõjaväe eest.

Kolmapäeval kommenteeris olukorda kuberner Mike Dunleavy.

„Ma saan aru, et need kaks inimest, kes tulid Venemaalt paadiga ja peeti kinni Gambellis, on praegu Anchorage’is ja nendega tegelevad föderaalvõimud,” ütles Dunleavy. „Me ei eelda pidevat üksikisikute voogu ega indiviidide tulva. Meil pole mingeid märke, et see juhtuks, nii et see võib olla ühekordne.”

Olukorraga tegeleb USA siseministeerium.

Kommentaarid
(Külastatud 741 korda, 1 külastust täna)