USA professor tunnistab, et on hirmul – kritiseerib seda, kuidas Lääne meedia kajastab Ukraina konflikti

USA tuntud majandusprofessor, taasiseseisvumise alguses ka Eesti valitsust nõustanud Jeffrey Sachs kritiseerib, kuidas Lääne meedia kajastab ühepoolselt Ukrainas toimuvat.

Sachs räägib järgmist:

„Ma oleb väga mures, kuna oleme teel tuumasõja puhkemise poole. Nii see just ongi. Me oleme sõjas, kus Venemaa tunneb, et küsimus on tema julgeolekus. USA samas kinnitab, et teeb kõik selleks, et Ukraina suudaks alistada Venemaa. Venemaa vaatab seda kui proxy-sõda (sõda teise riigi territooriumil) USA-ga. Ükskõik, mida keegi ei mõtleks, on see väga ohtlik areng. Ma olen väga hirmul.

Suur osa maailmast jälgib sündmusi õudusega ja suurele osale maailmast ei meeldi NATO laienemine, mida nad peavad kõige põhjustajaks. Nad tahavad näha kompromissi Venemaa ja USA vahel. Hääletus hääletuse järel on olnud ÜRO-s need Lääneriigid, kes on hääletanud sanktsioonide, hukkamõistude ja muude asjade poolt. Aga enamus maailmast ja enamus maailmast rahvaarvu arvestades vaatab seda kõrvalt. Nemad näevad seda kui konflikti Venemaa ja USA vahel. Nemad ei näe seda nii, nagu meil meedias kirjeldatakse kui provotseerimata rünnakut Venemaa poolt Ukraina vastu. USA-s küsitakse, mis muu asi see siis on? Aga nii on seda meedia kajastanud.

Konflikt on aga palju pikem. See ei alanud 24. veebruaril 2022. aastal. Sõda ise algas juba 2014. aastal, mitte 2022. aastal. Ja ka sellel oli eellugu. Nii et enamus maailmast ei näe seda nii nagu meie seda kirjeldame. Enamus maailma on aga praegu hirmul, ausalt, kuna on uskumatu kuulda ühte poolt rääkimas, et „Me kasutame tuumarelva, kui vaja”, ja teist poolt ütlemas: „Te ei saa meid hirmutada”.”

Kommentaarid
(Külastatud 1,557 korda, 1 külastust täna)