Soomes on tulemas esimene sügistorm

Oktoobri esimene nädal on Soomes sügisene, siis läheb ilm külmemaks. Järgmisel nädalal on aga veel sajune ja õhutemperatuur püsib 10 kraadi juures. Järgmisel neljapäeval on aga oodata esimest sügistormi.

Esmaspäev on suuremas osas Soomest kuiv, aga pilvine. Õhutemperatuur on igal pool 10 kraadi ringis. Põhja pool on sooja 7 kraadi, vahendab Iltalehti.

Homse esmaspäeva õhtul saabub Soome kagu poolt sajuala, mis levib öö jooksul üle Soome idaosa. Teisipäeval on sooja 4-10 kraadi, Lapimaal 4-8 kraadi. Soome lääneosas võib tulla kuni 13 kraadi sooja.

Kolmapäeval saabub lääne poolt madalrõhuala, mis levib üle Soome kesk- ja lõunaosa. Päev on pilvine ning kuivem on riigi põhjaosas. Vaatamata sajule on sooja 5-8 kraadi, välja arvatud läänerannik ja Uusimaa, kus on päeval 10-13 kraadi sooja.

Neljapäeval saabub Norrast võimas madalrõhkkond, mis toob ka Soome tugeva tuule. Neljapäeval on sügistormi võimalus, kuigi tuule prognoos on järgi andmas. Igal juhul levib sadu ja tuul üle terve Soome. Madalrõhkkond jääb Soome kohale ja see liigub reedel põhja poole. Neljapäeval on sooja samapalju kui kolmapäeval.

Heitlik ilm jätkub ka järgmisel nädalavahetusel, sooja on oodata 5-13 kraadi. Järgnev nädal algab plusskraadidega, aga nädala keskel võib Soome põhjaosas minna külmaks. Siis langeb kogu Soomes õhutemperatuur alla 10 kraadi.

Kommentaarid
(Külastatud 3,566 korda, 1 külastust täna)