Soome sõjaväevarustuse pood lõpetas kauba müügi venelastele

Soome sõjaväevarustuse pood Varusteleka lõpetas kauba müügi venelastele. Asjast rääkis poe asutaja ja omanik Valtteri Lindholm.

Otsustasime juba veebruaris, vahetult pärast Venemaa rünnakut, lõpetada Venemaale ja venelastele müümise. Kui proovite teha tellimust Venemaalt, saate veebipoes teate, et „meie ei toimeta röövliriikidesse”, ütles Lindholm.

Lindholmi sõnul puudutab otsus nii veebipoodi kui ka tavapoodi, vahendab Iltalehti.

Meil ​​on poes selline „ebamäärane juhis”, et kui jääb mulje, et inimene on venelane, siis ei tohi talle müüa. Praktikas keelavad sanktsioonid samuti peaaegu kõike müüa Venemaa kodanikele, rääkis Lindholm.

Lindholmi sõnul võib juhtuda, et Varusteleka kaup satub venelaste kätte sõjalistel eesmärkidel. Kui 2014. aastal algas sõda Ukrainas, tuldi Donbassi mõlemalt poolt varustust hankima, ütles Lindholm.

Ettevõtte kauplustes on venelased olnud varem suureks kliendigrupiks ning kauplustesse olid eraldi palgatud vene keele oskusega müüjad. Nüüd töötavad vene keelt kõnelevad müüjad muudel ametikohtadel.

Lindholmi sõnul on Varusteleka Ukrainale annetanud „suurel hulgal asju”. Selle hulgas olid lahingu- ja esmaabikomplektid ning mitmesugust lahinguvarustust, rääkis Lindholm. Toetuse sisu ega suurust ta ei avalikustanud.

Varusid on viidud Ukrainasse ka koos vabatahtlikega, kes on viinud varustust Ukrainasse ja toonud sealt ukrainlasi Soome. Need grupid tulid päris suuri koguseid ostma ning kuulivestid ja lahingu esmaabikomplektid said mitu korda otsa, rääkis Lindholm.

Kommentaarid
(Külastatud 4,404 korda, 1 külastust täna)