Saksa väljaanne: Ukraina propagandas kasutatud kuldhambad kuulusid tegelikult kohalikule hambaarstile

Mõned päevad tagasi edastas Ukraina kaitseministeerium tõendid järjekordse Vene vägede poolt toime pandud massimõrva kohta, kus oli toodud gaasimask, millega oli inimene maetud elusalt. Lisaks oli välja toodud karp kullast hambakroonidega, mis oli tõend mini-Auschwitzi kohta. Esitati küsimus: Kui palju võib selliseid asju veel okupeeritud Ukrainast leida?

Üle maailma levitas meedia neid pilte kui tõendit Vene piinamiskambrites toime pandud kuritegude kohta. Saksa väljaanne Bild läks kohapeale asja uurima.

Saksa ajakirjanikud külastasid Ukraina kaitseministeeriumi teates märgitud Pisky-Radkivski küla Harkivi oblastis. Nad leidsid üles ka inimesed, keda Vene väed olid piinanud. Ent Ukraina võimude edastatud pildil olnud hambad ei kuulunud neile, vaid kohaliku hambaarsti patsientidele.

Need hambad on sarnased nendega, mis mul olid enne rüüstamist, rääkis 60-aastane Sergei. Ta ütles, et on piirkonnas ainus hambaarst. Kui need hambad leiti sealt, siis peavad need olema tema omad.

Arsti arvates varastasid Vene väed need hambad, kuna arvasid olevat puhas kuld. Tegelikult olid need roostevabast terasest. Neid hambaid oli kasutatud kohalike elanike hirmutamiseks.

Küsimuse peale, kas need hambakroonid olid pärit surnud inimestelt, vastas hambaarst: Püha jumal, seda küll mitte. Need on inimestelt, keda ta on aastate jooksul ravinud. Ta tõmbas need hambad välja, kuna need olid lagunenud.

Hambaarst rääkis, et on 30 aasta jooksul tõmmanud välja kümneid tuhandeid hambaid. See, mis oli pildil on ainult väike osa. Mõnikord tõmbas ta välja 5-8 hammast päevas. Ja nii oli see 33 aasta jooksul.

Pole teada, kust pärineb piltidel olnud gaasimask. Küll on aga selge, et inimesi külas piinati. Inimesed olid kuulnud majadest appikarjeid.

46-aastane Volodja oli Pisky-Radkivskis üks Vene sõdurite piinamise ohvritest. Naaber oli nimetanud teda Ukraina-meelseks. Volodja rääkis: „Nad võtsid mu lihtsalt endaga kaasa. Kui mind peksti, öeldi: „Kui te meiega ei tööta, siis me tulistame teid jalga ja kõik.” Ja teine ​​ütles: „Miks me peaksime teda jalga tulistama, me peame temaga tegema nagu teisega.” Ja ruum, ruumi lagi oli kuuliauke täis. Ma arvan, et nad tahtsid hirmutada neid, kes toodi enne mind.”

46-aastane Andrei oli nädalaid venelaste käes. Tema naine Olga rääkis Bildile: „Meie hoovi tuli umbes kaheksa inimest. Kaks kontrollisid pabereid. Sain omad tagasi, aga mu mees viidi kohe ära, kuna ta oli nimekirjas.”

Kaks kuud oli Andrei kadunud. Vene sõdurid hoidsid teda viis päeva keldris, peksid teda ja viisid teistesse linnadesse ja küladesse. Seal pidi ta tänavaid puhastama, hiljem panid Vene sõdurid ta Lõmanis kaevikuid kaevama.

Kommentaarid
(Külastatud 1,292 korda, 1 külastust täna)