VIDEO: Eestis toodetud sõjaväeroboteid testitakse Ukrainas

Sotsiaalmeediasse on pandud video selle kohta, kuidas Eestis toodetud sõjaväeroboteid Themis testitakse Ukrainas Kiievi lähedal.

Avaldatud fotodel on näha, kuidas Ukraina sõjaväemeedikud seda süsteemi katsetavad. Testimine toimub Kiievi lähedal asuval harjutusväljakul.

Augustis külastas Eestit Ukraina endine president Petro Porošenko, kes sõlmis Milremiga lepingu robootikaseadmete ostmiseks. Ukrainlased andsid sõidukile, mis on roomikhübriidne süsteem nimeks „Žuravl” (tõlkes: Kurg).

Milrem Roboticsi andmetel on ukrainlased saanud põhjaliku väljaõppe.

Milrem reklaamib Themist kui seadet, mis aitab vähendada vajadust eesliini võitlejate järele. Seda saab kasutada nii transpordivahendina kui ka lahingumasinana – haavatute evakueerimiseks, laskemoona kohaletoimetamiseks. Themis on kasutusel 11 riigis, sealhulgas USA, Ühendkuningriik ja Saksamaa.

Siin on video:

Kommentaarid
(Külastatud 512 korda, 1 külastust täna)