VIDEO: droonid muudavad sõja olemust – kaitsekraavidest pole enam abi

Ukraina sõja märksõnaks on saanud droonid – need on väiksed õhusõidukid, mis võivad märkamatult lennata vaenlase kohale ja sealt kukutada lõhkekehi.

Droonide eest pole kellelgi pääsu ja need on üllatavalt efektiivsed sõjapidamise vahendid. Venemaa välksõja plaani ja Kiievi vallutamise nurjasid väidetavalt just droonid, mille Ukraina väed kiiresti kasutusele võtsid. Palju on juttu olnud Türgi päritolu Bayraktari ründedroonidest, aga suurema töö tegid ära tavalised, poest saadavad droonid, mille külge pandi lõhkekehad ja kukutati vastase kolonnide peale. Sellega oli võimalik vastase edasi liikumine peatada.

Kuuldavasti pole vaja miljoneid maksvaid sõjaväedroone – asja ajavad ära ka täiesti tavalised, mõnisada eurot maksvad droonid, mida saab elektroonikapoest osta.

Nüüd on droonid võetud kasutusele ka Vene armees. Need on võimalik lennutada märkamatult vastase peade kohale ja sealt kukutada lõhkekehi.

Sotsiaalmeediasse on pandud video selle kohta, kuidas Vene vägede droonid lendavad märkamatult ukrainlaste kaitsekraavide kohale ja seal kukutatakse alla mürsud. Nagu näha, pole tänapäeva sõjas enam kaitsekraavidest mingit abi.

Kommentaarid
(Külastatud 918 korda, 1 külastust täna)