USA saatkond palus riigi kodanikel viivitamatult Venemaalt lahkuda

USA saatkond edastas Venemaal kodanikele sõnumi, milles palub viivitamatult Venemaalt lahkuda.

Sõnum on järgmine:

Venemaa valitsus alustas 21. septembril oma kodanike mobiliseerimist relvajõududesse, et toetada sissetungi Ukrainasse. Venemaa võib keelduda tunnustamast topeltkodakondsusega USA kodanikke, keelata neile juurdepääs USA konsulaarabile, takistada nende lahkumist Venemaalt ja kutsuda topeltkodanikke ajateenistusse.

Kommertslendude võimalused on praegu äärmiselt piiratud ja sageli pole need lühikese etteteatamisega võimalikud. Autode ja bussidega mööda maismaad on võimalik endiselt liikuda. Kui soovite Venemaalt lahkuda, peaksite seda võimalikult kiiresti tegema. USA Saatkonnal on tõsised piirangud USA kodanike abistamisele, ja võimalused, sealhulgas transpordivõimalused, võivad järsku veelgi piiratumaks muutuda.

USA kodanikud ei tohiks Venemaale reisida ja Venemaal elavad või reisivad isikud peaksid Venemaalt viivitamatult lahkuma, kuni see on veel võimalik. Välisministeerium annab teavet kommertsreiside kohta veebiküljel Information for U.S. Citizens in Russia – Travel Options Out of Russia saidil travel.state.gov. Sellelt saidilt leiate ka teavet naaberriikidesse sõitmise nõuete, aegunud USA passiga reisimise kohta teatud juhtudel ja viisanõuded Ameerika ja Venemaa kodanikest pereliikmetega peredele.

Tuletame meelde U.S. kodanikele, et õigus rahumeelsele kogunemisele ja sõnavabadus ei ole Venemaal tagatud. Vältige kõiki poliitilisi või sotsiaalseid proteste ning ärge pildistage nendel üritustel turvatöötajaid. Venemaa võimud on arreteerinud meeleavaldustel osalenud USA kodanikke.

Kommentaarid
(Külastatud 898 korda, 1 külastust täna)