USA kõrge väejuht: tuumakonflikt Hiina ja Venemaaga on reaalne

Venemaa ja Hiina võivad eskaleeruda mis tahes vägivalla tasemeni, mis tahes valdkonnas ja mis tahes võimuinstrumendiga kogu maailmas. Me pole pikka aega silmitsi seisnud selliste vastastega, ütles USA strateegilise väejuhatuse ülem, mereväeadmiral Charles A. Richard.

Võimalik on otsene relvastatud konflikti tuumavõimelise vastasega ja selleks peab valmistuma, ütles Richard. „Me ei ole pidanud seda enam kui 30 aasta jooksul tegema. Selle tagajärjed on sügavad. Need on sügavad kodumaa kaitse osas. Nad on olulised strateegilise heidutuse jaoks, samuti meie riiklike eesmärkide saavutamisel. Ja see ei ole enam teoreetiline.”

Seetõttu peab USA valitsus muutma oma lähenemist sõjapidamisele, ütles Richard, lisades, et aeglasemad ja traditsioonilised eskalatsiooni lähenemisviisid enam ei tööta.

Richard võttis sõna paneeldiskussioonis teemal „Ameerika rünnaku all – kodumaa kaitsmine”, mis toimus Marylandi osariigis National Harbor’is Õhu- ja kosmosejõudude ühingu 2022. aasta õhu-, kosmose- ja küberkonverentsi ajal, vahendas USA kaitseministeerium.

Kommentaarid
(Külastatud 2,363 korda, 1 külastust täna)