Üllatav areng: Euroopa Liit tahab keelata Vene vetsupaberi ja seebi impordi, aga teemandid on jätkuvalt lubatud

Euroopa Liit tahab järgmises sanktsioonide paketis keelata Vene tualettpaberi ja seebi impordi, aga teemandid on jätkuvalt lubatud.

Uue eelnõuga tahetakse keelata Venemaalt märkimisväärset tulu toovate kaupade import nagu „ilu- või jumestustarbed”, „raseerimispreparaadid, sh raseerimiseelsed ja -järgsed tooted, isiklikud deodorandid” samuti seep ja tualettpaber, vahendab Politico.

Samas tehakse erand teemanditele, seda ilmselt Belgia võimsa teemanditööstuse lobi tõttu.

Ekspordi poole pealt pooljuhtide komponente ehk kiipe enam Venemaale saata ei lubata. Uue sanktsioonipaketi vastuvõtmise korral oleks ka lennukite eksport Venemaale keelatud.

Teenindussektoris näeb sanktsioonieelnõu ette Venemaa või Venemaa valitsuse ettevõtetele ja inimestele „arhitektuuri- ja inseneriteenuste, juriidiliste nõustamisteenuste ja IT-konsultatsiooniteenuste osutamise” ebaseaduslikuks muutmise.

Lisaks kavatseb Euroopa Liit karistada peaaegu 30 eraisikut ja kaheksat ettevõtet, sealhulgas parempoolne filosoof ja strateeg Aleksandr Dugin ja laulja Nikolai Rastorgujev, samuti relvatootja Kalašnikovi suurim aktsionär Alan Lušnikov.

Kommentaarid
(Külastatud 334 korda, 1 külastust täna)