Türgi president süüdistas lääneriike Venemaa provotseerimises ja Ukrainale vanaraua saatmises

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ütles täna kolmapäeval, 7. septembril Serbia visiidi käigus toimunud pressikonverentsil, et ei pea õigeks Lääne poliitikat Venemaa suhtes, mis on suunatud provotseerimisele.

„Praegu, nimesid nimetmata, võin selgelt öelda, et ma ei pea Lääne suhtumist õigeks. Sest Lääs ajab provokatsioonidel põhinevat poliitikat. Kuni proovite sellist provokatsioonisõda pidada, pole sealt võimalik tulemusi saada. Kas võime öelda, et selles sõjas on võitja? Üks ütleb: Ma andsin niipalju. Teine ütleb: Ma olen nii palju toetanud. Kus see raha siis on? See on lihtsalt jutt,” rääkis Erdoğan.

„Räägitakse, et relvi on saadetud. Nad saadavad vanarauda Ukrainasse. Kui me vaatame äri aspekti, siis ma ütlen: Venemaa on võitja. Või et Ukraina on võitja. Ma ei oska öelda, aga poliitika, mida me siiani oleme ajanud, on see, kas see sõda Venemaa ja Ukraina vahel lõpeb niipea kui võimalik? Te teete valesti, Venemaa ei ole riik, millega saab mängida. Mis juhtus? Praegu on Venemaa katkestanud maagaasi tarned. Euroopas on hinnad järsku tõusnud. Nüüd mõtlevad kõik: Kuidas me selle talve üle elame? Miks te sellele varem ei mõelnud? Venemaal on nii oluline väärtus käes. Oleksite pidanud sellele varem mõtlema. Kuid te ei mõelnud varem ja küsisite: Kuidas aktsiatega praegu läheb? Sellest räägitakse, arutatakse. Siin muidugi, kui kõik ründavad, mida Venemaa oma rajatiste ja relvadega muud peale hakkab kui neid kasutab? Nii lihtne see ongi. Loodame, et jõuame kokkuleppele niipea kui võimalik ja lõpetage see tegevus ning maailmarahu saavutatakse pärast selle tegevuse lõpetamist,” jätkas Erdoğan.

Asjast kirjutas Türgi väljaanne AA.

Kommentaarid
(Külastatud 510 korda, 1 külastust täna)