Suosituimmat pelit vuonna 2022

Suosittuja pelejä on ollut vuosien saatossa todella paljon erilaisia lähtien lautapeleistä konsolipeleihin sekä PC-pelien maailmaan. Pelit ovat vaikuttaneet oikeastaan kaikkiin ihmisiin jollain tasolla, sillä jo entis aikaan ovat orjat keksineet erilaisia ajanviettotapoja esimerkiksi pyörittämällä kypäriään sekä vangit kyhänneet erilaisia palloja, joilla pelata.

Aikuisten maailma osaa olla välillä stressaava ja kukapa ei haluaisi silloin paeta maailmaa pelien pariin? Yllättävän moni ainakin tutkimuksen valossa, sillä Suomessakin e-urheilu on viimeisimmän tiedon mukaan jo lähes yhtä seurattua, kun jääkiekko.

Mutta nyt eletään vuotta 2022 ja on aika ottaa selvää, mitkä pelit ovat suosittuja. Mitä ihmiset siis pelaavat ja millä laitteilla?

Mikä pelikonsoleista yltää suosikiksi?

Pelikonsoleita on kyhätty sieltä Nintendoista sekä Playstation 1-ajoilta tähän päivään saakka. Jokainen on löytänyt pelikonsoleista omat suosikkinsa, mutta yhtä konsolia on omistettu aivan mielettömän hurjat määrät.

Kyseessä on tietysti vanha kunnon Playstation 2-pelikonsoli. Vuoteen 2021 mennessä sitä oltiin myyty noin 157,68 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

10 suosituinta konsolia maailmanlaajuisesti vuonna 2021 siihen astisen myynnin mukaan:

  1. Playstation 2 (n. 157,68 milj.)
  2. Nintendo DS (n. 154,9 milj.)
  3. Game Boy (n. 118,69 milj)
  4. Playstation 4 (n. 116.44 milj.)
  5. Playstation (n. 102, 5milj.)
  6. Wii (n. 101,64 milj.)
  7. Nintendo Switch (n. 90,54 milj.)
  8. Playstation 3 (n. 87,41 milj.)
  9. Xbox 360 (n. 87,41 milj.)
  10. Game Boy Advance (n. 81,51 milj.)

Pelit vuonna 2022

Kun pelikonsolit ovat selvillä, on aika siirtyä siihen parhaaseen eli suosituimpien pelien pariin vuoden 2022 aikana. Paljon on tultu kehityksessä taas eteenpäin ja vuoden 2022 aikana on lanseerattu pelimarkkinoille yhä hienommin toteutettuja pelejä, joiden julkaisuajankohdat ovat vuoden 2023 tai 2024 aikana.

Yhä suositummiksi muodostuvat pienitalletuspelit, koska pelaajana voit nauttia pelistä minimitalletus 1e. Ainoa tärkeä asia on löytää suosikkisivustosi, mutta onneksi internetin ansiosta on olemassa arvokkaita arvosteluresursseja tarkistettujen listojen muodossa.

Uutuuksia voimme siis vain jäädä odottamaan pelialan ammattilaisilta, mutta tässä tulevat tähän mennessä suosituimmat pelit vuonna 2022:

1. Fortnite

Vaikka Fortnite jakaa mielipiteitä siinä, missä mikä tahansa muukin peli, täytyy se ehdottomasti laskea yhdeksi tärkeimmästä pelistä, mitä maailmassa on koskaan tuotettu.

Se uudistuu jatkuvasti ja se onkin aallon harjalla, sillä se tekee yhteistyötä niin muusikoiden, kuin muiden julkimojen kanssa, jotka sattuvat olemaan pinnalla. Näin ollen se tavoittaa kaiken ikäisiä pelaajia ja on suosittu maailmanlaajuisesti.

Pelin henkeä ei tarvitse peleistä tietävälle selitellä, mutta jos peli on sinulle vieras, on kysymyksessä verkkopelikokemus, joka ei jätä kylmäksi. Luvassa on jännittäviä käänteitä ja ennalta-arvaamattomia hetkiä, jossa viimeinen pelikentälle jäänyt pelaaja voittaa.

2. Microsoft Flight Simulator P-40N Warhawk Teased

Ensimmäinen versio tästä suositusta pelistä kehitettiin jo 1970-luvun lopussa, voitko kuvitella?  Siitä on siis 50 vuotta aikaa. Se on varmaa, että kehitystä tässä pelissä on tapahtunut viidenkymmenen vuoden aikana.

Vuonna 2022 Microsoftin lentosimulaattorille kehitettiin uusin versio, mikä on tuonut paljon pelaajia ympärilleen. Jokainen on halunnut kokeilla tätä legendaarista peliä.

Pelissä pelaaja pääsee oikeaksi lentäjäksi Vestmannaeyjarin lentokentälle (BIVM) Islannissa, joka palvelee Vestmannaeyjarin saaristossa sijaitsevaa Heimaeyn saarta. Simulaattori on entistä aidomman tuntuinen muokattavan profiilin ja grafiikan tiimoilta. Uskallatko lähteä lentoon?

3. Apex Legends 

Apex Legends syrjäytti hetkeksi jopa Fortniten suosiollaan, kun se tipahti Battle Royale–genreen. Pelissä täytyy olla sekä taitoa, että tuuria samalla tavalla kuin pokerissakin, joten vaikka saisit parhaat pokerikädet tai tässä tapauksessa välineet ja asemat pelin sisällä, et välttämättä päihitä vihollistasi.

Avauskuussa pelin ääressä pelasi huimat 2 miljoonaa pelaajaa, mutta luvut ovat hieman laskeneet. Voimissaan peli on kuitenkin yhä ja se on löytänyt pelaajakuntansa sekä paikkansa pelimarkkinoilla. 

Voidaan jo sanoa, että Apex on lyönyt läpi omassa genressään ja se tullaan näkemään vielä lähitulevaisuudessa yhä uudistetumpana ja vahvempana. Tämä nettiaikakauden peli uudistuu myös koko ajan, sillä se onkin lähes välttämätöntä, koska niin monet pelit tarjoavat uusien ominaisuuksien ja lisäosien lataamista.

4. PUBG

Battle royale -genre on valitettavasti täynnä kopioita, mutta PUGB tarjoaa myös uusia mahdollisuuksia. Tämä peli on ollut supersuosittu ilmestyessään, muttei ole aivan yltänyt esimerkiksi Apexin tasolle.

Peliä pelataan myös mobiililaitteilla, joten kokonaispelausmäärää on vaikea arvoida. Se on 

kuitenkin ollut yksi suosituimmista peleistä vuonna 2022 ja tarjoaa sotilaallisen simulaatiokokemuksen, joka on ainutlaatuinen.

Mitä testata vuonna 2022?

Pelejä on julkaistu taas hurja määrä vuonna 2022, sillä viime vuodet kiihdyttivät pelialaa. Edellä mainitut pelit ovat kuitenkin kasvattaneet suosiotaan varsinkin ilmestymishetkellään.

Se, mitä peliä kannattaa testata, riippuu omista intresseistä ja siitä, minkä tyyppisiä pelejä tykkää pelata. Myös pelikonsolilla on suuri merkitys kokonaisuuteen ja ylipäätään välineistöllä. Ota siis haaste vastaan ja kokeile jotain uutta.

(Külastatud 989 korda, 1 külastust täna)