Soomes hoiatatakse metssigade eest: nad võivad olla ohtlikud

Eestis tavalised, aga Soomes seni haruldased olnud metssead on hakanud üha enam kanda kinnitama. Metssiga on Soomes võõrliik, kellega tuleb harjuma hakata.

Viimastel nädalatel on metssead Soome kaguosas inimestes imestust tekitanud. Näiteks eile kolmapäeval, 14. septembril põrkas auto metsseaga kokku Kouvolas Inkeroinenis.  Enne seda otsiti metssiga Vaalimaal, vahendab Yle.

Vaalimaa sea kohta edastati ohuteade, milles paluti vältida liikumist piirkonnas, kuna ohutuna näiv „notsu” võib olla tegelikult eluohtlik. Siga on ohtlik siis, kui ta on vigastatud või tunneb end ohustatuna.

Kui autoga põrgatakse metsseaga kokku, siis ei tasu minna välja vaatama, et mis juhtus. Siga on suur ja kiire loom, hoiatatakse Soomes.

Vigastatud või ärritatud loom võib olla inimesele ohtlik, kuna ta võib inimest rünnata. Ta jookseb inimese suunas ja ründab jalgu. Metssea kihvad on teravad nagu nuga ja purustavad jalgade veresooned, hoiatas eelmisel nädalal Virolahti jahimeeste kontaktisik Raimo Niemistö.

Jahimehed soovitavad pärast auto kokkupõrget metsseaga helistada häirekeskusse. Ei tasu minna vaatama, et mis juhtus, vaid teha kohe hädaabikõne. Lisaks tuleks kindalaekasse panna juhis metsloomaga kokkupõrke puhuks.

Kergemate õnnetuste puhul ei tule politsei alati kohale. Kui pole aega jääda ootama jahimeeste esindajat, võib juhise panna õnnetuspaigas mingi toki otsa.

Kommentaarid
(Külastatud 1,310 korda, 1 külastust täna)