Soome piiriäärsed hotellid on venelasi täis

Pärast kolmapäeval, 21. septembril Venemaal välja kuulutatud mobilisatsiooni on piiriületus Soomega kasvanud. Neljapäeval saabus üle Soome piiri ligi 6000 venelast.

Pärast piiriületust on venelased suundunud piiriäärsetesse linnadesse, mille majutuskohad on venelasi täis. Parklates on samuti väga palju vene numbritega autosid, vahendab Iltalehti.

Imatra hotelli Leningrad juhataja Noora Rask ütleb, et hotell on peaaegu täis broneeritud. Suurem osa külastajatest on tulnud üle piiri.

Eile hommikul oli olukord veel suhteliselt okei, aga õhtul kümneks oli hotell täis broneeritud. Hotellis Leningrad on 19 tuba ja tavaliselt on hotellikülalisteks tööpäeviti ööbivad komandeeringus inimesed. Nädalavahetused on tavaliselt vaiksed. Nüüd aga lähevad toad käiku kohe, kui need on ära koristatud, räägib Rask erakordsest nädalavahetusest.

Sarnane olukord on Lappeenranta hotellis Rakuuna. 45-toalises hotellis on nüüd kolmandat päeva kõik toad on broneeritud. Pole tavaline, et kogu maja on täis ja nõudlus on veelgi suurem, ütleb administraator Svetlana Borisevitš. Ka Rakuunas on külastajateks peamiselt Venemaa kodanikud ja ööbivad nad ühe öö korraga.

Praegune nädalavahetus oli Imatra spaas juba täis broneeritud. Spaa klientidele pakuvad huvi nii hotellitoad kui puhkemajakesed. „Venelaste nõudlus on olnud suur ja täna hommikul on päringuid veidi rohkem tulnud, aga meil on igatahes täis,” ütleb tegevjuhi asetäitja Harri Hirvelä. Ta lisab, et kuigi venelased tulevad juba paar päeva üle piiri tihedama tempoga, pole Vene turistide arv kaugeltki samaväärne koroona-eelse ajastuga. Nende osakaal on vaid umbes viiendik tollasest.

Ka Holiday Club Saimaa arendus- ja hinnakujundusdirektor Niko Hollender ütleb, et viimastel päevadel on Venemaa broneeringud veidi kasvanud, kuid ka eelmisel nädalal tuli Venemaa kliente ühtlases tempos. Venelaste arv on kasvanud, kuid nende osakaal klientidest on endiselt väike. Alates sellest ajast, kui piir on avatud, on olnud Venemaa kliente rohkem.

Imatra spaast kinnitati Iltalehtile, et ka Vene turistid peavad oma majutuse eest tasuma nagu ikka eurodes. Kuigi Venemaal on välisvaluuta väljavõtmise piirangute tõttu olnud keeruline eurosid hankida, siis rublasid siinpool piiri vastu ei võeta. Soomes ei võta peaaegu keegi rublasid vastu. See läheks ettevõtjale kalliks maksma.

Maksevahendiks on kehtiv rahvusvaheline krediitkaart või vastav sularaha ehk eurod. Kõigil on samad nõuded, olenemata sellest, kas tuled Helsingist, Peterburist või Ugandast.

Ruokolahtis elav Mika ütleb, et tema naabruses elab nii palju venelasi, et piirkond kannab nime „Väike-Peterburi”. Mika arvates ei tohiks venelasi Soome ostlema lasta. Ta märgib, et varem on venelastega palju äri aetud, aga nüüd on äri venelastega piiratud.

Kommentaarid
(Külastatud 2,520 korda, 1 külastust täna)