Soome lahes süttis tankeri eluruum

Täna ennelõunal süttis Soome lahes sõitnud tankeri üks eluruumidest. Õnnetuses keegi kannatada ei saanud. Tuli on kustutatud, päästeüksused töötavad hetkel kohapeal.

Veidi enne kella 11.30 sai Eesti politsei- ja piirivalveameti (PPA) merevalvekeskus teate, et Naissaarest 12 meremiili põhjapoole põleb tanker. Eesti päästealas olevale sündmusele reageeris koheselt PPA merevalvekeskus, kes saatis tankeri juurde reostustõrje- ja päästelaeva kindral Kurvitsa ning samuti lahendavad olukorda Soome päästelaevad.

PPA vastutava Tago Trei sõnul süttis esialgse info kohaselt mööda laevateed Venemaalt Türki sõitnud tankeri üks eluruumidest. „Õnneks suutsid pardal olevad inimesed juba enne abi saabumist tule ise kustutada, tänu millele kellegi elu ja tervis ohtu ei sattunud. Hetkel on sündmuskohal soomlaste laevakustutus meeskond ja kaks Soome kaatrit. Nende ülesandeks on veenduda, et tankeril ei oleks rohkem tulepesasid. Kindral Kurvitsa meeskond tagab sündmuskohal turvalisust ja on soomlastele abiks,“ kirjeldab Trei.

Sarnane merepääste koostöö Soome ja Eesti vahel on tavapärane. „Kaasasime koheselt soomlasi, kuna nad on meile geograafiliselt lähedal ning neil on olemas vastav tuletõrjeüksus,“ lisas Trei.

PPA teatas kella 13 ajal, et aktiivsed tööd laeval on lõppenud. Rohkem tulekoldeid ei tuvastatud ning ohtu enam pole.

Fotod sündmuskohalt:

Kommentaarid
(Külastatud 208 korda, 1 külastust täna)