Soome asjatundja: Ukraina on teinud erakordse läbimurde

Ukraina on täna kolmapäeval, 7. septembril saavutanud erakordset edu rindel Harkivi oblastis. Donetski ametivõimud on teatanud, et 27 000 elanikuga Balaklia linn on sisse piiratud. See seab omakorda ohtu Vene väeosad, mis asuvad lähedalasuvas Izjumis.

Soome sõjaajaloolane Emil Kastehelmi kirjutab sotsiaalmeedias, et Ukraina väed on suutnud läbi murda 30 kilomeetri ulatuses Harkivi oblastis Balaklia suunal. Nii suurt edasiminekut pole rindel nähtud mitu kuud.

Ukraina alustas täna kolmapäeval vasturünnakut Harkivist kagu suunas. Väed on liikunud päevaga ligi 30 kilomeetrit ilma mingi vastupanuta. Sellist edu pole nähtud ajast, mil Vene väed tõmbasid tagasi Kiievi alt. Venemaa kaitse on piirkonnas nõrk või suisa olematu, märgib Kastehelmi.

Kastehelmi arvates on Vene väed Izjumi all nii ära kurnatud, et neil pole võimalik vastupanu osutada. On arvatud, et nii võib juhtuda. Ukraina on olnud sellest teadlik ja leidnud luure abil nõrga koha.

Kastehelmi sõnul on võimalik, et Ukraina saab Vene vägede kohta infot ka kohalikelt elanikelt. See info aitab Ukrainal tegevust planeerida.

Lisaks Harkivi piirkonnale on Ukraina vägedel õnnestunud riigi idaosas mõnes kohas Donetsi jõge ületada. Samuti jätkatakse võitlust riigi lõunaosas Hersoni all. Vene väed pole aga suutnud edasi liikuda.

Kommentaarid
(Külastatud 760 korda, 4 külastust täna)