Mitmed riigid kutsuvad oma kodanikud Venemaalt ära, aga Soome mitte. Miks see nii on?

Mitmed lääneriigid, sealhulgas Poola ja USA on kutsunud oma kodanikke üles Venemaalt kiiresti lahkuma. Need üleskutsed on tehtud pärast Nord Streami gaasitoru lekete ilmnemist. Avalikkuses on paljud riigid avaldanud kahtlusi, et gaasilekkeni viinud sabotaaži taga oli Venemaa.

Soome välisministeerium pole aga oma reisiinfot Venemaaga seoses muutnud. Välisministeerium soovitab siiski vältida igasugust Venemaale reisimist. Erandiks on kolm Ukraina piiri lähedal asuvat piirkonda, kust soovitatakse „viivitamatult lahkuda”.

Olukorda jälgitakse kogu aeg ja vaadatakse, kuidas olukord areneb. Vajadusel muudetakse reisisoovitust kiiresti, ütleb välisministeeriumi esindaja Petra Sarias.

Soome jälgib olukorda koos teiste Põhjamaadega ja jälgib üldist olukorda. Venemaale reisijatel või seal viibijatel soovitatakse olla eriti ettevaatlik liikluses ja ühistranspordi jaamades. Samuti soovitatakse vältida meeleavaldusi.

Kommentaarid
(Külastatud 532 korda, 1 külastust täna)