Hea teada: Kui katuseremondi eest makstakse Soomes kahel aastal, kas siis saab ka kodumajapidamise maksusoodustust kahel aastal?

Soome maksuportaalile TalousTaito on esitatud küsimus katuseremondi kulude arvestamise kohta majapidamise maksusoodustuses.

Küsimus on järgmine:

Tellisime oma kodule firma kaudu katuseremondi ja tööde maht ületab tunduvalt kodumajapidamise maksusoodustuse piirmäära.

Katuseremondifirmal oli rahastaja, kes andis meile kuus kuud intressivaba makseperioodi, seega kasutame finantseerimislepingut. Peale seda maksame igakuiselt, millele lisanduvad intressid. Katuse remondi lõppülevaatus oli augusti lõpus, seega intressivaba makseperiood kestab järgmise aasta veebruarini.

Käesoleval aastal maksame summa, mille eest saame täiel määral majapidamise maksusoodustuse. Järgmisel aastal maksame ülejäänu, millest saaksime jälle maksimaalse majapidamise maksusoodustuse. Selleks taotleme pangast laenu.

Kas maksuamet aktsepteerib selliselt kahe aasta peale jagatud kodumajapidamise maksusoodustust?

Vastab maksujurist Merja-Liisa Huolman-Lakari:

Ei aktsepteeri. Kuna makse on finantseerimislepinguga üle kantud finantseerimisettevõttele, siis loetakse tööjõukulude maksusoodustuse aastaks finantseerimislepingu sõlmimise aastat. Maksuamet võrdsustab finantseerimislepingu laenu võtmisega. Tööde osa tuleb eraldada ka finantseerimislepingus.

Kui töö oleks alanud alles järgmisel aastal ja finantseerimisleping sõlmitud sel aastal, saaks majapidamise maksusoodustust alles tööde alustamise aastal. Ka siis pole mõlemal aastal soodustuse õigust.

Kommentaarid
(Külastatud 271 korda, 1 külastust täna)