Balti riigid hakkavad üheskoos piirama Vene kodanike piiriületust, seda isegi siis, kui viisa on olemas

Balti riigid hakkavad ühiselt piirama Vene kodanike piiriületust, seda isegi Schengeni viisa olemasolu korral.

Asjast teatas Läti välisminister Edgars Rinkēvičs, kes istub praegu koos teiste Balti ja Põhjamaade välisministritega koos praegu Leedus Kaunases.

„Viimase paari nädala ja kuu jooksul oleme näinud, et Schengeni viisat omavate Venemaa kodanike piiriületuste arv on järsult kasvanud. Sellest on saamas ka riikliku julgeoleku probleem. See on ka moraalset ja poliitilist laadi küsimus ja ma arvan, et praegusel hetkel on Balti riigid jõudnud põhimõtteliselt – me viimistleme detaile – Vene kodanike sissesõidupiirangu poliitikani nii Vene-Läti, Valgevene-Läti, Leedu-Vene ja [Leedu-] Valgevene kui ka Eesti kaudu,” ütles Rinkēvičs pressikonverentsil.

„Me viime läbi vajalikud protseduurid, mis meil on meie riikides, sest need on valitsused, kes otsustavad. Me esitame vastavalt kooskõlastatud dokumendid oma valitsustele ja ma arvan, et neid piiranguid rakendatakse otsuste alusel… lähema kümne päeva jooksul,” ütles Rinkēvičs. Ta lisas, et erandid kehtivad humanitaarsetel põhjustel, perekondlikel põhjustel, veoautojuhtidel ja diplomaatidel.

Kommentaarid
(Külastatud 847 korda, 1 külastust täna)