Vene asjatundja: Venemaa kordab Kiievi operatsiooni, aga teisel moel

Venemaa kordab Kiievi operatsiooni, kuid teisel moel, rääkis Vene politoloog Rostislav Ištšenko

Ištšenko sõnul kerkib varem või hiljem küsimus Kiievi hõivamisest – Vene vägede edenedes Dnepri jõe kallastele.

„On näha, et Venemaa hakkas aktiivselt ründama kõigil rinnetel. Kui varem viidi aktiivne vaenutegevus läbi ainult Donbassis, Slavjanskist Vugledarini ulatuvas kaares, siis nüüd tehakse aktiivseid operatsioone nii lõunarindel kui ka Harkivi lähedal,” märkis politoloog kohalikule meediale.

See tähendab, et Venemaa püüab kiirendatud tempos oma eelist realiseerida. Nüüd üritab Venemaa rünnata kõikjal korraga, vastavalt peaks erioperatsiooni muster muutuma.

„Kui juba praegu tegutseb Venemaa aktiivselt kogu rindejoonel Harkivist Mõkolaivini ja kui hakatakse seda rindejoont Harkivist järk-järgult põhja poole pikendama, siis mõne aja pärast tuleb paratamatult Kiievi operatsioon – kui mitte täies mahus, siis vähemalt Sumõ ja Tšernihivi piirkonnas. Ja Dneprile lähemale jõudmine tõstab päevakorda küsimuse, kuidas Kiieviga talitada. Seekord tegutseb sõjavägi palju karmimalt,” märkis politoloog.

Kommentaarid
(Külastatud 979 korda, 1 külastust täna)