Soomes sõitis miinilaev karile

Miinijahtija Pyhäranta sõitis täna, 24. augustil 2022 kell 18.30 Öröst läänes seoses rannalaevastiku laskeharjutusega karile. Olukorraga ei ole kaasnenud isiku- ega keskkonnakahju.

Laeva vööris on konstruktsioonide kahjustused, mistõttu tekkisid väikesed veelekked laeva vööriruumi. Nendega tegeles laevapersonal ning laeva seisukord on stabiilne. Laevast pole naftat merre lekkinud. Laeva personali evakueerida pole vaja.

Mereväe tuukrid kontrollivad õhtu jooksul laeva väliseid vee-aluseid osi, misjärel valmistub laev põhjakontaktist lahti murdma. Piirkonnas on ka teisi mereväe laevu. Lisaks on sündmuskohale tulemas rannalaevastiku naftatõrjelaev Halli ja piirivalve patrull-laev Tursas, mis vajadusel toetavad lahtimurdmist ja tagavad abi keskkonnakahjude korral.

Rannalaevastik on mereväe üksus, mis tegeleb territoriaalse terviklikkuse tagamisega merel. Miinijahtija Pyhäranta on üks kolmest Pansio klassi miinijahtijast. Miinijahtija osales koos mitme teise rannalaevastiku laevaga sel nädalal Örös toimunud laskeharjutusel. Laev oli tõstmas merest laskmistega seotud ujuvmärki. Teistele laevadele olukord ohtu ei tekitanud.

Rohkem infot asja kohta antakse neljapäeva hommikul.

Kommentaarid
(Külastatud 2,504 korda, 1 külastust täna)