Poevargad peitsid Soomes kraami seeliku alla – sinna mahtus isegi tolmuimeja

Neli naist panid aasta jooksul Soomes toime hulgaliselt kuritegusid, peamiselt oli tegemist poevargustega, aga ka ilma juhiloata sõitmine.

Naised tegutsesid kas üksi või kambakesi koos. Meetod olid neil sama: poodi sisse hanereas ja kui leiti sobiv asi, siis koguneti selle ümber, et valvekaamerad ja poe töötajad midagi ei avastaks, vahendab Iltalehti.

Kuriteo vahend oli samuti ühesugune: mustlasnaise rahvarõivas – mustast sametist avar seelik.

Rahvarõivas naised panid vargusi toime üle terve Helsingi sellistes poekettides nagu Tokmanni, Motonet, Alepa, K-Market ja mööblipood Jysk.

Suurim varastatud toode oli Vantaa Tokmannist minema viidud tolmuimeja. Kaks naist võtsid riiulilt pakendi, võtsid sealt seest välja tolmuimeja ja sokutasid selle ühele naisele seeliku alla. Lisaks peideti seeliku alla pesuvahendeid ja mindi ilma maksmata kassadest mööda. Üks neist liikus vaevaliselt ja hoidis omal reklaamlehte seeliku ees.

Naiste seelikute alla liikus poodidest ka kosmeetikat, kardinaid ja rõivaid. Mõned tooted saadi tagasi müügikõlbulikena, teisi mitte.

Valvekaamera salvestuselt on näha, kuidas Vantaa Alepas pani paarikümneaastane naine seeliku salataskusse kuus jäätisepulka ja läks kassast läbi nagu poleks midagi juhtunud.

Kuriteod pandi toime aastatel 2020 ja 2021. Punti kuulunud 1992. aastal sündinud naine osales kokku 9 varguses. Talle mõisteti 70 päeva vangistust. Aasta enne seda oli ta mõistetud süüdi samuti 9 varguses. Tookord oli karistus 5 kuud vangistust, mis leevendas uut karistust.

Kahel ülejäänud naisel on samuti varasemast kuritegelik minevik. Nende karistused ulatusid trahvidest kuni mõne kuu pikkuse vangistuseni. Üks naistest kaebas karistuse edasi ringkonnakohtusse, aga seda ei võetud menetlusse.

Kommentaarid
(Külastatud 6,514 korda, 1 külastust täna)