Eesti välisminister kutsub provokatsiooniohu tõttu hoiduma Venemaale reisimisest

Välisminister Urmas Reinsalu kutsus teisipäeval tehtud lühikeses kommentaaris hoiduma Venemaale reisimisest, viidates provokatsioonide võimalusele.

„Seoses viimastel päevadel oluliselt kasvanud agressiivse Eesti-vastase retoorikaga Venemaa Föderatsiooni poolt kordan Eesti välisministeeriumi reisihoiatust vältida igasugust reisimist Venemaa territooriumile,” ütles Reinsalu ministeeriumi pressiteenistuse edastatud kommentaaris.

„Kui viibite lühiajalisel reisil Venemaal, kutsun üles tõsiselt kaaluma Venemaal viibimise vajalikkust. Venemaa on Ukraina vastu sõda pidav riik ning välistatud pole provokatsioonid Eesti kodanike vastu,” rõhutas välisminister.

Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) väitis esmaspäeval, et suurvene ideoloogi Aleksandr Dugini tütre Darja Dugina tapja põgenes Eestisse ning mitmed Venemaa esindajad esinesid Eesti suhtes ähvardustega.

Kommentaarid
(Külastatud 246 korda, 1 külastust täna)