Eesti piirilt on hakatud ukrainlasi tagasi saatma – nad pääsevad EL-i sisse Soome kaudu

Eesti piirilt on hakatud ukrainlasi tagasi saatma. Need inimesed on sunnitud pärast seda sisenema Euroopa Liitu mõne teise riigi, näiteks Soome kaudu.

Põhjuseks, miks ukrainlasi Eestisse ei lasta tuuakse piiril, et nad on liiga kaua kusagil mujal, näiteks Venemaal veetnud. Samas pole Ukraina aktiivsest sõjapiirkonnast pärit inimestel võimalik muud moodi põgeneda kui läbi Venemaa. Ja olles Venemaal on üks lihtsamaid viise Euroopasse pääseda Eesti kaudu, eeskätt neil, kes on jõudnud Peterburi piirkonda, vahendab Päevaleht.

Kokku on praeguse seisuga alates sõja algusest keelatud vabalt piiri ületada 637 ukrainlasel. Enamik tõkestamisi toimub Narva piiripunktis, aga sealtkaudu saabub ka kõige rohkem põgenikke. „Kindlat vastust sellele, kui palju tohib inimene olla Venemaal elanud või töötanud, et tal säiliks võimalus siseneda Eestisse, ei ole. Iga piiriületaja juhtum on unikaalne ja see vaadatakse läbi just selle inimese tausta arvestades,“ selgitas PPA piirivalveosakonna juht Egert Belitšev.

Kommentaarid
(Külastatud 494 korda, 1 külastust täna)