Ungari taotleb NATO tippkohtumisel rahu Ukrainas

Ungari pooldab relvarahu ja rahukõnelusi Washingtonis toimuval NATO tippkohtumisel, ütles Ungari välisminister Péter Szijjártó.

Szijjártó rõhutas eile teisipäeval 9. juulil Washingtonis tungivat vajadust relvarahu ja rahuläbirääkimiste järele, et vältida Ukraina-Vene sõja edasist jõhkrat eskaleerumist.

Minister kordas Ungari seisukohta osalemise vastu NATO kavandatud missioonil toetada Ukrainat sõjalise väljaõppe ja relvade koordineerimisega. „Meie seisukoht on selge: me jääme sellest kõrvale. Meil ​​on praeguse peasekretäriga kokkulepe ja ametisseastuva peasekretäri lubadus, et Ungarit ei kaasata. Me ei saada Ungari sõdureid, ei anna rahalist tuge ega luba kasutada sellisteks tegudeks Ungari territooriumi. See tagab Ungari ja selle inimeste turvalisuse,” ütles välisminister Szijjártó.

Kommentaarid
(Külastatud 286 korda, 1 külastust täna)