Ukrainat tabas massiivne raketirünnak, ulatuslikud purustused

Ukraina suuremaid keskusi tabas tänase esmaspäeva, 8. juuli hommikul massiivne raketirünnak. Tabamusi oli vähemalt 20 kohas.

Vene allikate andmetel tabati sõjalisi objekte. Rünnakud oli hüperhelikiirusega rakettidega Kinžal, mille vastu Ukraina Patrioti õhutõrje ei toimi. Kiievis olid saanud tabamuse sõjatehas Artem ja Žuljanõi lennuväli. Tabamuse oli saanud ka Novokramatorski masinatehas, kus remonditakse kahjustatud sõjavarustust. Mitmed plahvatused olid Dnipro linnas, samuti Harkivis.

Kohalike inimeste väitel „lendas kõik õhku”.

Ukraina president Volodõmõr Zelenski andis sotsiaalmeedias teada, et Vene terroristid on taas korraldanud ulatusliku raketirünnaku Ukrainale. Erinevad linnad – Kiiev, Dnipro, Krõvõi Rih, Slovjansk, Kramatorsk. Rohkem kui 40 erinevat tüüpi raketti. Kannatada on saanud korterelamud, infrastruktuur ja lastehaigla.

Kõik talitused püüavad päästa võimalikult palju inimesi.

„Ja kogu maailm peab kasutama kogu oma otsustavust, et lõpuks Venemaa löögid lõpetada. Tapmine on see, mida Putin toob. Ainult koos saame tuua tõelise rahu ja turvalisuse,” märkis Zelenski.

Siin on video olukorrast Kiievis:

Kommentaarid
(Külastatud 1,056 korda, 1 külastust täna)