Orbán: NATO-st on saanud mitte rahu, vaid sõjaprojekt – Ungari ei osale NATO sõjalisel missioonil Ukrainas

NATO-st on saanud mitte rahu, vaid sõjaprojekt, mistõttu on NATO kaugenenud oma algsetest eesmärkidest. Ungari ei osale NATO sõjalisel missioonil Ukrainas, ütles NATO tippkohtumisel viibiv Ungari peaminister Viktor Orbán.

Orbán märkis, et NATO loodi 75 aastat tagasi selleks, et kaitsta oma liikmete julgeolekut. Praegu aga tundub tema sõnul, et NATO kaugeneb oma algsest eesmärgist, käitudes üha rohkem nagu sõjaline organisatsioon.

Üks selle tunnustest on asjaolu, et NATO võtab üha suurema rolli Vene-Ukraina sõjas. „Meie arvates on see ohtlik ja vastutustundetu, kuna keegi ei tea, millega see lõpeb või kus see lõpeb,” sõnas Orbán.

Orbán ütles, et selle asemel peaks NATO naasma oma algse eesmärgi juurde. NATO ei peaks mitte võitma sõdu, mis ümberringi toimuvad, vaid taotlema rahu. Selleks tuleb arendada oma kaitsevõimeid.

Orbán sõnas, et Ukraina ei osale seetõttu NATO sõjalisel missioonil Ukrainas. Samal ajal täidab Ukraina kõik nõudmised oma riigi kaitse tugevdamiseks.

Kommentaarid
(Külastatud 58,662 korda, 329 külastust täna)