USA kardab, et Venemaa siseneb sõtta Lähis-Idas – ohus on Lääne sõjalaevad

USA kaitse- ja luureametnikud on mures, et Iisraeli sissetung Liibanoni võib veelgi sütitada Iraani liitlasi piirkonnas ja tsementeerida Teherani sõjalist koostööd Venemaaga.

Hirmud, mida praegused ja endised USA ametnikud kirjeldasid väljaandele Middle East Eye kui Iisraeli maapealse rünnaku Hezbollah’le „teiseste” ja „kolmandate” mõjudena, on ajendatud USA luureandmetest, mis väidavad, et Venemaa kaalub oma toetuse suurendamist Iraani nn Vastupanu teljele.

Jeemenis on Venemaa president Vladimir Putin kaalunud houthi mässuliste võitlejatele laevavastaste ballistiliste tiibrakettidega varustamist, ütles USA kõrge ametnik luureandmetele viidates ja palus anonüümsust tundliku raporti arutamiseks.

„Kui Iisrael ründab Liibanoni, ajendaks see tõenäoliselt veelgi süvendama Iraani sõjalisi suhteid Venemaaga, et aidata Hezbollah’l end kaitsta,” ütles CIA endine Lähis-Ida vanemanalüütik William Usher.

Kommentaarid
(Külastatud 988 korda, 1 külastust täna)