Ungari välisminister: Euroopa Liit tahab saata Ukrainasse sõjalised instruktorid – see samm eelneb sõdurite saatmisele

Ungari välisminister Péter Szijjártó teatas, et Euroopa Liit on alustanud punaste joonte ületamist, eraldades täiendavalt 1,4 miljardit eurot relvasaadetisteks Ukrainasse ja tehes ettepaneku saata riiki sõjaväelised instruktorid. Ta rõhutas, et see otsus eirab Ungari otsustusõigust.

Minister selgitas, et vahendid tulevad Euroopa rahutagamisrahastust ning vaatamata Ungari vastuseisule tehti otsus ilma Ungari nõusolekuta. Minister Szijjártó kritiseeris EL-i Euroopa ühiste reeglite pretsedenditu rikkumise eest, süüdistades silmakirjalikkuse pooldajaid õigusriigi ja demokraatlike väärtuste propageerimises, rikkudes samal ajal reegleid.

Minister Szijjártó oli samuti tugevalt vastu ideele saata Ukrainasse EL-i sõjalised koolitajad, nimetades seda ohtlikuks sammuks, mis võib konflikti eskaleerida. Ta kordas, et Ungari ei toeta täiendavaid vahendite eraldamist Ukrainale seni, kuni Ukraina võimud jätkavad Ungari ettevõtete diskrimineerimist.

Ungarist saab alates 1. juulist Euroopa Liidu eesistuja. Euroopa Liit on teatanud, et saadab Ukrainale raha vaatamata Ungari vastuseisule.

Kommentaarid
(Külastatud 539 korda, 1 külastust täna)