Ukraina rindereporter: president Zelenski kaitseb kahtlusalust korruptanti ja väljapressijat

President Volodõmõr Zelenski ja tema kantselei juht Andri Jermak kaitsevad kahtlusalust korruptanti ja väljapressijat Roman Kravetsit, edastab sotsiaalmeedias rindereporter Juri Butosov.

Kravets on Ukraina võimuparteis Rahva teenrid kõrgel, 153. kohal. Ta jäi napilt parlamendist välja.

Zelenski ega Jermak pole kommenteerinud oma seost mobilisatsioonist kõrvale hoidva väljapressija Roman Kravetsiga, kes on erakonna Rahva Teeniku teenrite nimekirjas 153. kohal. Kas president ja tema kantselei kaitsevad väljapressijat? küsib Butusov.

Butusov märgib, et see asi muutuks sensatsiooniks igas demokraatlikus riigis – Kravets on Telegrami kanali Joker omanik, kes diskrediteerib Ukraina juhtivaid ettevõtteid ning kiidab lõputult president Volodõmõr Zelenskit ja büroo juhatajat Andri Jermakki.

Telegrami kanal Joker on tuntud paljude ettevõtete omanikele, kuna just Jokeris ilmub paljude Ukraina ettevõtete vastu suunatud diskrediteeriv teave, alati ilma tõendite ja tunnistusteta ning pärast selliseid avaldamisi hakkavad jõustruktuurid ettevõtjatele probleeme tekitama.

Diskrediteeriva teabe kustutamise hind on määratud Telegrami kanalis – umbes 400 000 dollarit. Muidugi keegi sellist raha ei maksaks, kui õiguskaitseorganid poleks pärast räpaseid kirjutis alustanud äride suhtes uurimistoiminguid. Näiteks juhib Joker laimukampaaniat ettevõtete „Uklon”, „Citrus”, „Stylus”, „TechnoYizhak” ja mitmete teiste vastu.

Tänu uurimisele sai teatavaks koos julgeolekujõududega väljapressimisest raha teeniva väljapressija isik – tegemist on 29-aastase Roman Kravetsiga, kes on erakonna Rahva teenrid nimekirjas 153. kohal (hetkel on teenrite nimekirjast parlamenti pääsenud 147 saadikut, seega pole Kravets veel võimule pääsenud). 29-aastane Kravets pole veel rindele läinud, ta naudib tagalas luksuslikku elustiili, kuid millegipärast tema arusaamatud sissetulekuallikad korrakaitsjaid ei huvita. Muide, uurimise andmeil on Joker üldiselt Ukrainas mobilisatsiooni vastu ja levitab vene narratiive.

Kravets ostis mitu premium-autot, eelkõige ostis ta 7. märtsil 2024 Lexus LX 600. Varem ostis ta sama luksusliku Mercedes-Benz S 550.

Kravets kasutab kortereid Kiievi kesklinnas ühes kõige kallimas elamukompleksis „Chicago”, sõja ajal on ta reisinud 5 korda välismaale, sealhulgas osales Saudi Araabias Usõki ja Furõi vahelisel poksimatšil.

Roman Kravetsil on ööpäevaringselt neljast sõdurist koosnev ihukaitse, kes kaitseb tema isikut Kiievis. Kravets puhkab praegu Hollandis. Ta ei varja, et on sõber Rahva teenrite fraktsiooni juhi David Arahamiaga. Tema Telegrami kanalil on Zelenski ja Jermaki kohta meelitusi ja kiidusõnu. Selle eest aitab valitsus tal ettevõtjaid šantažeerida, olla tegelikus väljapressimises osaline.

Butosov märgib, et kui Zelenski ja Jermak Kravetsi tegevust ei kritiseeri, on see selge demonstratsioon Ukraina ühiskonnale ja kogu maailmale, et Ukraina võimud ja president ise juhivad korruptsiooni Ukrainas ning isegi pärast paljastamist teesklevad nad, et midagi ei juhtunud, mis tähendab, et väljapressijate kuriteod jätkuvad.

Kommentaarid
(Külastatud 755 korda, 1 külastust täna)