Šveitsi president: rahuprotsess ilma Venemaa osaluseta on mõeldamatu

Mõistame väga hästi, et rahuprotsess ilma Venemaa osaluseta on mõeldamatu. Rahvusvahelise kogukonnana saame aidata teed sillutada. Sellepärast me siin olemegi. Pikaajaline lahendus peab kaasama mõlemad pooled, ütles täna Šveitsis alanud Ukraina rahukohtumisel Šveitsi president Viola Amherd.

Ukraina esindajad samas ütlesid, et mingeid läbirääkimisi Venemaaga ei toimu, enne kui Venemaa ei tõmbu Ukrainast tagasi. Rahukohtumise eesmärk Ukraina jaoks on survestada Venemaad nõustuma Ukraina välja käidud rahu tingimustega, mis tähendab Venemaa kapituleerumist ja reparatsioonide maksmist ning Venemaa karistamist.

Rahukohtumisel ei osale Venemaa ega tema suurim liitlane Hiina.

Kommentaarid
(Külastatud 10,857 korda, 1 külastust täna)