Soome president saab juba kriitikat

Sada päeva ametis olnud president Alexander Stubb saab juba Yle vahendusel kriitikat.

Keeleteadlane ja aimekirjanik, dotsent Janne Saarikivi ütles Yle-le, et Stubbi presidendiks olemisega on seotud kaks küsimärki.

Üks neist puudutab soomlaste elu mõistmist äärealadel.

Soome kruusateedest ja kõrtsidest teab Stubb ilmselt väga vähe. Kui maapiirkonnad tühjenevad ja eeslinnad getostuvad, jälgib president seda kõike, spordimüts peas ja eneseabi-mantrad suus. Aga kuidas on lood nende soomlastega, kes maratonile ei lähe, aga kel on kõhud õllest punnis ja kes väljendavad põlgust meie riigi jõukate suhtes? Kas me ulatame ühel hetkel käe nende suunas, märgib Saarikivi.

Saarikivi teine ​​seisukoht puudutab Venemaa presidendi Vladimir Putini lahkumist võimuareenilt.

Mis saab siis, kui Putin sureb või kukutatakse ja kõik muutub üleöö? Siis oleks oluline, et vähemalt presidendi meeskonnas oleks inimesi, kes teavad rohkem kui vaid sõjalise liidu NATO kulude jaotusest – ehk siis Venemaast. Soome senised juhid on sellega toime tulnud, Stubb vaevalt. See võib ühel hetkel tagasilöögi anda, märgib Saarikivi.

Kommentaarid
(Külastatud 774 korda, 1 külastust täna)