Orbán: Euroopa läheb Venemaa vastu sõtta, Ungari on rahu saar

Olukorras, kus Euroopa läheb Venemaa vastu sõtta, jääb Ungari rahu saareks, ütles Ungari peaminister Viktor Orbán.

Orbán ütles Ungaris toimunud rahumarsil peetud kõnes, et rahust loobumine tähendab minna surma Ukraina eest. Ta ütles, et ungarlased pole nõus valama oma verd Ukraina eest.

„Me ei lähe sõtta, me ei lähe surma teiste eest võõral pinnal,” ütles Orbán. Ta lisas, et ainus vastus sõjale saab olla rahu. Jääda sõjast kõrvale ja säilitada Ungari rahu saarena. See on meie missioon, ütles Ungari peaminister.

Orbán märkis, et Euroopa Liit loodi selleks, et sõda vältida, kuna sõjad pole Euroopale varem midagi head tähendanud. Enne esimest ilmasõda oli Euroopa maailma valitseja, pärast teist ilmasõda jaotati Euroopa aga kolmandate riikide vahel.

Sama kehtib Ungari kohta. Ungaril pole sõdadest midagi võita, küll aga kaotada. Ungari tõmmati sõdadesse tahte vastaselt ja kaotas. Kui Ungari sõtta läheb, saab see nii olema ka 2024. aastal. Esimese ilmasõjaga kaotas Ungari kaks kolmandikku oma territooriumist. Teises ilmasõjas purustati Ungari väed võõral territooriumil. Pärast seda ei jäänud kedagi, kes kodumaad, naisi ja lapsi kaitseks. Ungaril polnud isegi jõudu, et milleski läbi rääkida.

Kahes ilmasõjas kaotas Ungari 1,5 miljonit inimest, koos nendega kõik lapsed ja lapselapsed, kes jäid sündimata. Ungari oleks palju võimsam riik, kui nad kõik oleks olnud elus.

Nüüd esitatakse Ungarile taas nõudmisi osaleda uues sõjas. Ungari aga annab Brüsselile teada: ta ei osale sõjas. Ungari ei lähe kolmandasse ilmasõtta, ei lähe uuesti sõtta Venemaa vastu. Ungari on seda juba mitu korda teinud ja enam ei tee. Noori ungarlasi ei ohverdata enam sõjatööstuse altarile. Ungari ei osale sõjas, mida õhutavad suurriigid Ukraina varade pärast.

Orbán märkis, et talle on teada plaan: et alistada Venemaa Lääne tehnoloogia ja Ida-Euroopa inimjõu abil. Sõjas hukkunute asemele tuuakse sisse migrandid.

Kommentaarid
(Külastatud 34,345 korda, 23 külastust täna)