Kuulivesti testimine lõppes Soomes 22-aastase mehe surmaga

Oulu politsei jätkab juuni alguses Oulus toimunud 22-aastase mehe surmaga lõppenud tulistamise osas ülekuulamist ja tehnilist uurimist.

Ilta-Sanomate mitmest allikast saadud info kohaselt oli surm ebaõnnestunud kuulivestide testimise tagajärg. Sündmused said alguse sellest, et viis sõpra vanuses 22-28 otsustasid testida kuulivesti vastupidavust.

Ööl vastu laupäeva sõitsid mehed kaubikuga Oulu Kuivasjärvi karjääri Aura suusamaja lähedale.

Kaubiku juht jäi autosse kruusateele ootama, kuni ülejäänud neli meest karjääri jalutasid. Hetk enne vestide katsetamist pildistas 22-aastane ohver end kuulivesti kandmas ning avaldas foto sotsiaalmeedias.

Ohver kõndis eemale veel kolmest mehest, kellest üks, 22-aastane mees tulistas. Ilmselt läbistas kuul kannatanul kuulivesti ja tabas kannatanut. Sõbrad võtsid juhtumi mobiiltelefoniga videosse. Video on politsei valduses.

Kui sõbrad said aru, et kannatanu sai kuulitabamuse, viisid nad ta kella poole nelja ajal öösel kaubikuga Oulu Ülikooli Kliinikumi kiirabi ukse juurde. Kannatanu suri hiljem operatsioonisaalis saadud vigastustesse.

Tulistajat kahtlustatakse tapmises ja tulirelvaga seotud kuritegudes. Ta tabati 4. juunil.

Uurimise juht, kriminaalkomissar Ilkka Riikola Oulu politseist infot kuulivestide katsetamise kohta ei kommenteeri. Tema sõnul on tapmise uurimist tehtud vaid umbes nädal aega ning kõigist asjadest antakse omal ajal teada.

Ma ei ütle midagi ja ma ei jaga, mis relvaga on tegu või kas käidi kuulivesti testimas. Meil on uurimisel tahtliku tapmise juhtum. Aja jooksul selgub, mis saab lõplikuks nimetuseks, milles tulistajat süüdistatakse, ütles Riikola.

Riikola sõnul on kahtlustatav üle kuulatud ning ta on rääkinud asjade käigust oma versiooni.

Tapmises kahtlustatavat meest on juba karistatud muu hulgas noorena joobes juhtimise ja noorena ohtliku eseme omamises.

Kommentaarid
(Külastatud 890 korda, 3 külastust täna)