Vene „maailmalõpu” kindral naaseb kodumaale – tema ülesandeid hoitakse saladuses

Vene „maailmalõpu” kindraliks tituleeritud Sergei Surovikin naaseb täna kolmapäeval, 8. mail Venemaale,

Viimastel kuudel on „kindral Armageddon” töötanud Aafrikas ning 10. mail on tal teadaolevalt kaitseministeeriumis rida ametlikke kohtumisi. Seda, millisele ametikohale kindral Armageddon naaseb, pole veel avalikustatud.

Vene sõjaväelised allikad vihjavad, et eelseisvate ümberkorralduste valguses võib ta asuda kaitseministri asetäitja kohale. On võimalus, et ta astub korruptsiooniga vahele jäänud ministri asetäitja Timur Ivanovi asemele.

Vene allikad seostavad Surovikini naasmist ka eelseisva rünnakuga Ukraina suuruselt teisele linnale Harkivile. Britid kardavad Sergei Surovikini tagasitulekut, kuna tema ehitatud kaitseliin on näidanud seni suurt efektiivsust. Senine loid positsioonisõda võib muutuda Vene relvajõudude ulatuslikuks pealetungiks.

Ilmselt tehakse kaitseministeeriumis ulatuslikke ümberkorraldusi: minister Sergei Šoigut asendab Aleksei Djumin ja Ivanovi asemele asub Surovikin. Kuid samas hoiatatkse, et kaitseministeerium kui väga tundlik süsteem ei pruugi radikaalsetele kaadrimuutustele vastu pidada, mistõttu ei oodata personalipoliitikas radikaalseid muutusi.

Armaggedoni nimetuse sai kindral tegevuse eest Süürias, kus ta korraldas veresauna. Eelmisel, 2023. aastal juhtis ta operatsioone Ukrainas ning toetas Wagneri sõjalise grupeeringu juhti Jevgeni Prigožinit. Pärast Wagneri mässu kadus aga kindral avalikkuse eest.

Siin on video kindrali naasmisest:

Kommentaarid
(Külastatud 6,293 korda, 2 külastust täna)