Vatikan: NATO relvade kasutamine Venemaal toob kaasa „kontrollimatu eskalatsiooni”

Ukrainale NATO poolt tarnitud relvade kasutamise loa andmine Venemaa territooriumil tähendaks konflikti „kontrollimatut eskaleerumist”, ütles Vatikani riigisekretär kardinal Pietro Parolin neljapäeval 30. mail.

„Ma arvan, et see võimalus peab muretsema kõik need, kellel on meie maailma saatus südamel,” ütles ta. „See võib kaasa tuua eskalatsiooni, mida keegi ei suuda enam kontrollida.See on väga murettekitav väljavaade.”

Parolini jätkas: „Töötame humanitaartasandil, ennekõike Ukraina laste kodumaale naasmise küsimusega – mehhanismiga, mis on käivitatud kardinal (Matteo) Zuppi visiidiga Kiievisse ja Moskvasse ning mis kannab vilja.”

Itaalia piiskoppide konverentsi (CEI) esimees, Bologna peapiiskop Zuppi on paavst Franciscuse rahusaadik Ukraina sõjas, vahendab ANSA.

Kommentaarid
(Külastatud 722 korda, 1 külastust täna)