Uus areng: Rootsi andis Ukrainale loa rünnata Venemaad oma relvadega

Rootsi kaitseminister Pål Jonson ütles, et rahvusvahelise õiguse kohaselt on Ukrainal õigus end kaitsta vastase territooriumile suunatud vaenutegevusega seni, kuni vaenutegevus on kooskõlas sõjaseadustega. Rootsi seisab rahvusvahelise õiguse ja Ukraina õiguse taga end kaitsta.

Asjast kirjutas Hallandsposten.

Väljaanne märgib, et Ukraina kaitse piirid peaks paika panema rahvusvaheline õigus, mitte Ukraina liitlaste enesekehtestatud piirangud, mis maksavad ukrainlaste elusid. Rootsi valitsus peaks selle seisukoha poolt argumenteerima teiste lääneriikide seas, ja mitte ainult suletud uste taga, vaid ka avalikult. Nii kujundatakse arvamust, edendatakse arutelu ja pannakse riigid loobuma ebamõistlikest seisukohtadest.

Kommentaarid
(Külastatud 970 korda, 1 külastust täna)