Ungari välisminister NATO kohtumisel: Ungari ei lase end tõmmata sõtta Venemaaga

Täna reedel, 31. mail Prahas toimunud NATO välisministrite kohtumisel ütles Ungari välisminister Péter Szijjártó, et Ungarit ei õnnestu tõmmata „sõja hullusesse”.

Szijjártó ütles, et täna toimunud arutelud näitasid murettekitavat tendentsi agressiivsema sõjalise sekkumise suunas. Ta rõhutas, et Ungari seisab kindlalt selle vastu, et riiki kaasa tõmmata NATO üha sõjakamate manöövrite ja retoorikaga. „Ungari ei lase sellel hullusel meid sõtta haarata,” teatas Szijjártó, andes märku keeldumisest konfliktis osaleda.

Minister tõstis kohtumisel esile murettekitavaid ettepanekuid, nagu lubada Ukraina vägedel rünnata Lääne relvadega Venemaa territooriumi ning ettepanekut saata Lääne spetsialistid Ukraina sõdureid koolitama. Ta märkis, et need ettepanekud suruvad olukorra ohtlikult lähedale ulatuslikule konfliktile, potentsiaalselt isegi maailmasõjale. „See näitab tõesti mõistliku otsustusvõime täielikku puudumist,” märkis minister Szijjártó.

Szijjártó kinnitas veel kord Ungari pühendumust seista vastu NATO edenemisele suurema militariseerimise suunas ja esitas üleskutse ühtsusele 9. juunil  tagamaks, et Ungari jääks konfliktist välja. „9. juunil tulgem kokku tagamaks, et Ungarit ei sunnitaks sellesse sõtta,” kutsus ta üles, rõhutades eelseisvate Euroopa Parlamendi valimiste tähtsust Ungari positsiooni kujundamisel.

Kommentaarid
(Külastatud 581 korda, 1 külastust täna)