Soome sotside toetus on tõusnud rekordkõrgele, põlissoomlaste oma langeb

Yle toetusuuringu järgi kasvas aprillis kõigist erakondadest enim SDP toetus: kuu varasema tulemusega võrreldes 2,7 protsendipunkti. Nii tõusis erakonna toetus 24,4 protsendini. Yle andmetel on toetusnäit nende mõõtmistes kõrgeim alates 2006. aasta augustist-detsembrist.

Teist kohta hoiab endiselt koonderakond 21,3-protsendilise toetusega. Suurima kaotuse said kolmandat kohta hoidvad põlissoomlased, kelle toetus langes 15,6 protsendile.

Neljandat kohta hoidva keskerakonna toetus langes 11,5 protsendile. Vasakpartei toetus langes 8,8 protsendile ja roheliste toetus 7,7 protsendile. Kristlike demokraatide toetus seevastu veidi tõusis ja on nüüd täpselt 4 protsenti.

Rootsi erakonna toetus jäi muutumatuks 3,4 protsendi tasemel. Liike Nyti toetus paranes 1,8 protsendini. Ülejäänud erakondade toetus on kokku 1,5 protsenti.

Uuring viidi läbi 3. aprillist kuni 7. maini 2024. Selleks küsitleti 2490 inimest, kellest 1820 ütles oma seisukoha. Küsitluse veapiir on ±2 protsendipunkti. Toetusuuringu viis läbi uuringufirma Taloustutkimus.

Kommentaarid
(Külastatud 219 korda, 1 külastust täna)