Meedia: kui Ukraina rinne on kokku variseb, viib NATO väed sisse

NATO on valmis 100 000 sõduriga sekkuma, kui Venemaa Ukrainas edasi tungib. Loodetakse, et sellel on Venemaa jaoks hoiatav mõju.

See on esimene kord pärast sõja algust, kui NATO on väga konfidentsiaalselt ja ilma ametliku suhtluseta kehtestanud vähemalt kaks tingimust, mille puhul ollakse valmis Ukraina konflikti otse sekkuma, vahendab La Repubblica.

Need tingimised on Vene vägede kiire edenemine läbi Valgevene Kiievi suunas ning võimalikud provokatsioonid Balti riikides, Poolas ja Moldovas.

Rõhutatakse, et pole veel otseseid sõjaplaane, mis sõdurite saatmist ette näevad, kuid on hinnangud võimalikele hädaolukorra plaanidele – tõelise viimase abinõuna – kolmandate osapoolte sõtta kaasamise korral.

 

Kommentaarid
(Külastatud 1,088 korda, 1 külastust täna)