Lätit tabas küberrünnak, televisioonis näidati Moskva paraadi

Küberrünnaku tõttu nähti Lätis ajutiselt Moskva paraadi telekanalites, mida edastab sideoperaator Balticom, teatas LETA täna 9. mail.

Nagu teatas riikliku elektroonilise massimeedia nõukogu esimees Ivars Āboliņš sotsiaalmeedias, koges Balticom täna hommikul küberrünnakut, mille tulemusena kaotas ettevõte kontrolli televisioonisaadete edastamise üle.

Küberrünnaku ajal oli kõigis Balticomi kanalites eetris Venemaa propagandasisu – 9. mai Moskvas Kremli juures toimunud paraad.

Elektroonilise meedia nõukogu hinnangul ei ole Balticomi operaatori enda taristu ohus. Küberrünnak pandi toime väljaspool Lätit asuva saadete edastamise partneri vastu ning Balticom saatis selle sisu edasi.

Infotehnoloogia turvaintsidentidele reageerimise asutuse Cert.lv esindajad ütlesid LETA-le, et Cert.lv uurib juhtunut koostöös Balticomiga ning hetkel kättesaadav info näitab, et Balticomi operaatori taristu ei ole ohustatud.

Rünnak toimus sisu edastamise partneri vastu väljaspool Lätit ja Balticom edastas selle sisu muutmata kujul.

Cert.lv esindajad rõhutasid, et „tegemist ei ole küberrünnakuga, mis on suunatud Läti taristule, vaid on osa Venemaa hübriidsõjast ning sellised provokatsioonid jätkuvad tõenäoliselt ka tulevikus ning selleks peab olema valmis”.

See on lühikese aja jooksul juba teine ​​juhtum, kui küberrünnaku tagajärjel jõuab Läti vaatajateni Venemaa propagandasisu. 17. aprillil mängiti Ukraina kanali Freedom otsesaates vene artistide laule ja propagandaklippe 20 minuti jooksul. Selgus, et see Freedomi signaal saadi satelliidilt.

Kommentaarid
(Külastatud 597 korda, 1 külastust täna)