Hispaania turistisaartel keelatakse alkohol

Baleaari saarte valitsus kiitis heaks uue määruse, mille kohaselt on Mallorca ja Ibiza piirkondades alkoholi müük täielikult keelatud kell 21.30-8.00. Määrus kehtib piirkondades, kuhu koguneb kõige rohkem pidutsema tulnud turiste.

Väljaanne Mallorca Daily Bulletin teatab, et uus määrus keelab täielikult õhtuse alkoholi müügi Mallorcal Llucmajoris, Palmas ja Calvian Magallufis ning Ibizal Sant Antonios. Määruse kaudu on valitsuse eesmärk pärssida nn madalturismi ja muuta puhkamine kõigile turvalisemaks.

Piirkondades, kus kehtivad piirangud, peavad alkoholi müügiga tegelevad kauplused edaspidi uksed sulgema kell 21.30.

Samuti on edaspidi keelatud alkoholi tarbimine avalikes kohtades. Avalikus kohas alkoholi tarvitamise keelu eiramise eest määratakse rahatrahv 500–1500 eurot.

Alkoholi tarbimine restoranide terrassidel on jätkuvalt lubatud.

Tulevikus keelatakse uue regulatsiooni tõttu ka paatide ja pidusid korraldavate laevade juurdepääs piirkondade sadamatesse. Vee peal pidutsejad peaksid hoiduma piirangualade rannikust ühe meremiili kaugusele.

Palma de Mallorca linnapea Jaime Martínezi sõnul on piirangute üks eesmärke korrigeerida „ebasoovitavaid hoiakuid”. Linnapea hinnangul on praegune seadusandlus liiga lõtv.

Uue tsiviilmääruse järgi saab kuritegude eest karistada rahatrahviga kuni 3000 eurot. Uue määruse järgi saab trahve määrata selleks ettenähtud avalikes kohtades alkoholi tarvitamise, grafiti ja nudismi eest, olenevalt rikkumise raskusest. Liiga vähe riideid võib kaasa tuua samuti trahvi.

Keeld peaks kehtima kuni 31. detsembrini 2027. Valitsus usub, et pärast seda kuupäeva pole piiranguid enam vaja.

Kommentaarid
(Külastatud 3,603 korda, 3 külastust täna)