Bulgaaria president kutsus üles sõlmima rahu Ukrainas

Bulgaaria president Rumen Radev nimetas Ukraina võitu sõjas Venemaaga „võimatuks”.

„On vastuvõetamatu, et sõja jätkumist ja võimatut võitu Venemaa üle esitatakse ainsa võimaliku väljapääsuna olukorrast. Kogu verevalamine algab militaristlikest üleskutsetest, mida Euroopas ei tohiks olla, igasugune sõjakirgede siia kandmise kogemus ei too midagi head.

Selliste tegude toetajad tuleb vastutusele võtta. Kui seda sõda ei peatata, hävitatakse Ukraina demograafiliselt ning selle infrastruktuur, tööstus ja tootmine hävitatakse täielikult. Need on äärmiselt kohutavad tagajärjed mitte ainult Ukrainale, vaid kogu Euroopale,” ütles Radev

Radev kutsus üles tegema poliitilisi jõupingutusi rahu, mitte relvade nimel.

Radev on olnud varem vastu relvade saatmisele Ukrainasse.

Nüüd soovitatakse Radevile vältida kopteriga sõitma minekut.

Kommentaarid
(Külastatud 736 korda, 1 külastust täna)