VIDEO: Iisrael ründas varahommikul Iraani

Iisrael alustas täna varahommikul rünnakut Iraani vastu kättemaksuks möödunud nädalavahetuse rünnaku eest, teatasid USA väljaanded New York Times, CBS News ja ABC News oma ametlikele allikatele viidates.

Washington Post teatas, et Iisraeli ametlik allikas kinnitas, et rünnaku taga on Iisrael. Nimetu allika sõnul tehti rünnak näitamaks, et Iisrael on võimeline Iraani ründama.

Iraani riigimeedia teatel pole Iisraeli rünnak väidetavalt suurt kahju tekitanud. Iraani kosmoseagentuuri esindaja sõnul tulistas Iraan alla mitu drooni. Iraani tsiviillennundusorganisatsioon teatab Reutersi vahendusel, et mitmes lennujaamas on lennupiirangud tühistatud.

Iraani riiklik telekanal teatas plahvatustest Kesk-Ishafani maakonnas. Iraani uudisteagentuuri Fars andmetel oli Isfahani maakonnas Shekari baasi lähedal kuulda kolme plahvatust. Iraani riigitelevisiooni teatel on Iraani tuumarajatised kahjustamata. Riigi ametliku uudisteagentuuri Irna teatel on Iraani õhutõrje aktiveeritud mitmes maakonnas.

Reutersi allika sõnul oli Iisrael USA-d rünnakust eelnevalt teavitanud.

Iraani kosmoseagentuuri pressiesindaja Hossein Dalirian ütles, et Iraan tulistas alla mitu drooni. Daliriani sõnul raketirünnakuid ei sooritatud. Allikas ütleb, et Ishafanis kuuldud plahvatuse põhjustas Iraani õhutõrjesüsteemi kasutamine.

Kolm Iraani ametnikku kinnitasid New York Timesile, et täna tabati Isfahani lähedal asuvat õhuväebaasi. USA väljaanne märgib ka, et kaks Iisraeli kaitseallikat on kinnitanud, et rünnakute taga oli Iisrael.

Uudisteagentuuri Reutersi andmetel on Iisraeli põhjaosas kõlanud õhuhäire sireenid.

Plahvatustest on teatatud ka Süüria lõunaosas, teatab kohalik aktivistide rühmitus Suwayda24.

Iisrael oli varem hoiatanud, et maksab Iraani nädalavahetusel toimunud rünnaku eest kätte. Iraan saatis nädalavahetusel Iisraeli suunas teele sadu rakette ja droone, millest enamik tõrjuti.

USA ametlik allikas ütles neljapäeval uudistekanalile CNN, et Iisrael hoiatas USA-d kavatsuste eest Iraani lähipäevil rünnata.

„Me ei toetanud vasturünnakut,” ütles ametlik allikas CNN-ile.

USA sõjavägi pole sündmusi kommenteerinud.

Siin on video asja kohta:

Kommentaarid
(Külastatud 551 korda, 1 külastust täna)