Soome saabuvad Briti hävitajad Typhoon

Soome õhuväekool võõrustab 29. aprillil – 3. mail 2024 Briti kuninglike õhujõudude hävitajate Eurofighter Typhoon visiiti Tikkakoski baasi.

Tikkakoskit külastavasse gruppi kuulub maksimaalselt neli Eurofighter Typhoon hävitajat ja ligikaudu 60 inimest. Mis puudutab Soome õhuväge, siis visiidi eesmärk on veelgi tugevdada Soome ja Briti õhujõudude kahepoolset koostööd ja koostöövõimet.

Õhuväekool pakub võõrustajariigi tuge külaliseskadrillile. Seoses visiidiga saame väärtuslikke kogemusi liitlasriigi Tikkakoski baasis asuvatest hävitajatest, ütleb õhuväekooli direktori asetäitja kolonelleitnant Sami Nenonen.

Tikkakoskis baseeruvad hävitajad Eurofighter Typhoon osalevad Eestis toimuval rahvusvahelisel õppusel Swift Response 24, mis on osa NATO õppuste kompleksist Steadfast Defender 24. Typhoonid lendavad Tikkakoskist päevasel ajal 29. aprillist kuni 3. maini 2024, ka maipühade ajal.

Kommentaarid
(Külastatud 1,496 korda, 1 külastust täna)