Soome peaminister: mõtted on ohvrite ja nende lähedastega

Vantaa Viertola koolis toimus täna teisipäeval tulistamise juhtum, milles hukkus üks õpilane ja kaks said raskelt vigastada. Peaminister Petteri Orpo tegi selleteemalise avalduse parlamendis peetud kohtumisel ajakirjanikega.

„Juhtum on sügavalt šokeeriv. Avaldan enda ja valitsuse nimel kaastunnet hukkunud lapse perele ja lähedastele. Lisaks on raskelt vigastada saanud kaks last. Minu mõtted on kannatanute, nende lähedaste ja Viertola kooli teiste õpilaste ja töötajatega.

Oluline on, et kooli õpilased, töötajad ja pered saaksid igakülgset tuge.

Täna ja lähipäevil vajame laste ja noortega koosviibimist ja hoolitsust – lohutavaid kallistusi ja lohutussõnu. Olukord võib tekitada hirmu ja küsimusi. Oluline on, et sellest räägitaks kodudes laiemalt.

Tahan lastele ja noortele üle kogu Soome öelda, et Soome võimud ja koolitöötajad teevad iga päev kõik endast oleneva, et midagi sellist ei juhtuks.

Juhtunu tagamaad ja põhjused vaadatakse põhjalikult üle ning hiljem on aeg järeldusteks. Kool peab olema turvaline koht nii õpilastele kui ka töötajatele.”

Kommentaarid
(Külastatud 357 korda, 1 külastust täna)