Sõda läheneb: Ukraina ründas Vene sõjalaeva Läänemerel

Venemaa sõjalaev Serpuhhov süttis Läänemerel põlema, väidab Ukraina sõjaväeluure. Ukraina võimud kinnitasid väljaandele Kyiv Independent, et tegemist oli nende rünnakuga laeva vastu.

Vene raketilaev Serpuhhov eemaldati tulekahju tõttu, kirjutab Ukraina sõjaväeluure sotsiaalmeedias Telegramis.

Kaliningradi Baltiiski sadamas süttis pühapäeval väike, kuid tugevalt relvastatud raketilaev. Anonüümsed Ukraina luureallikad väidavad, et tulekahjus said kannatada laeva side- ja automaatsüsteemid. Laev on laevaremonditehasesse pukseeritud ja selle parandamine võtab kaua aega.

Ukraina siseministri endine nõunik Anton Heraštšenko levitab sotsiaalmeedias videot, mis väidetavalt on sellel laeval toimunud tulekahjust. Videos on näha, kuidas laeva sees äkitselt tuli lahvatab. Video ehtsust pole suudetud sõltumatult kontrollida.

74-meetrine Buyani klassi korvett on võimeline töötama madalas rannikuvees. See tulistab tiibrakette Kalibr. Ukraina on viimasel ajal saanud Mustal merel Vene laevadele kahju tekitada. Väidetavalt on löök esimene omataoline Läänemerel.

Venemaa kaitseministeerium pole juhtunut kommenteerinud.

Kommentaarid
(Külastatud 2,409 korda, 1 külastust täna)